Skip to main content

Indledning

Da jeg startede i 2018, sad jeg i mit drivhus og lagde grundstenene til det, der blev til Sydfyns Webdesign. Navnet valgte jeg, fordi jeg startede ud med at tilbyde at efterse eksisterende hjemmesider for opståede fejl, nedsat læsbarhed i forhold til målgruppen, indlæsningshastighed og søgeoptimering.

Med kaffe i kruset, blandt mine agurker og grønkål, besluttede jeg mig for rammen for min service og for at støtte velgørenhed for miljøet. Tilbage i 80’erne og 90’erne, da jeg var dreng, blev regnskovsfældning, global forurening og udryddelse af dyrearter nævnt flere gange i fjernsynet og jeg vidste ikke hvad jeg kunne gøre for at hjælpe. Det er blevet til mit incitament for at gøre noget godt og råde bod på menneskets uheldige påvirkning af naturen.

I det drivhus, tegnede jeg mit første logo og valgte farver til min visuelle identitet. Bladgrøn og havblå. Jeg ville forpligte mig på at gøre noget miljørigtigt. Samtidig ville jeg også signalere konstruktion eller opbygning af hjemmesider i kodesektioner (wireframing). Jeg har siden fået at vide, at det også ligner et logo til murerbranchen, og det kan jeg godt se 😃.

Logo til Online Eftersyn

Logo til Online Eftersyn.

Mine bæredygtige valg

Elektricitet, nul benzin og træer

Strømmen til min computer skulle være fra vedvarende energikilder og blev naturligt vindmøllestrøm fra energiselskabet Vindstød. Jeg ville arbejde hjemmefra og derved reducere mit benzinforbrug. Det gør jeg stadig. Møder holder jeg gerne online med video, eller telefonopkald.

Jeg valgte at starte med at plante et træ, for hver kunde jeg havde. Eller ville få. Det tog tid, for jeg kom ikke fra en lignende stilling, eller havde et netværk i min målgruppe.

Men jeg fik plantet lidt træer i starten, med de 2 kunder jeg havde. Jeg valgte 2 æbletræer som jeg plantede i min have. Jeg håber de står der endnu, for jeg blev nødt til at flytte.

Drivhus

Drivhuset hvor det hele startede.

Telefoni som velgørenhed og naturgenoprettelse

GreenSpeak var et nystartet teleselskab, som gav hele sit overskud til velgørenhed. Det var for mig en mulighed for at kunne bidrage, uden at betale ekstra.

Da jeg landede det nye sted, opdagede jeg Den Danske Naturfond og deres arbejde, for naturgenoprettelse og for at frede vild natur i hele landet og jeg besluttede mig for, at støtte deres arbejde. Det blev til 4m2 om måneden. Jeg havde stadig ikke mange kunder og arbejdede som lærer ved siden af.

I dag har jeg mere at lave, jeg har sat min donation op og tilbyder webhotel, som er drevet af vedvarende energikilder som sol og vind.

Så som bæredygtigt webbureau er mine tiltag,

– strøm fra vedvarende energikilder som vind og sol,

– reduceret brændstofudledning til transport,

– jeg støtter Den Danske Naturfond, Dansk Vegetarisk Forening, Andelsgårde og andre bæredygtige initiativer.

Note: Greenspeak har også støttet projekter for hjemløse, udsatte kvinder og børn med mere. Gode projekter.

Har du fået lyst til at støtte mere end du gør, kan du prøve at klikke på de forskellige links. Måske er der noget der fanger din interesse.

Tak fordi du læste med.

 

De bedste hilsner, Thomas Eriksen

Thomas Eriksen

Administrator | Webdesigner